Būk pasveikintas, pasauli!


Šiandien didelė diena,- draugei gimė maža graži dukrytė...
Visą dieną mano minčių nepalieka tas šiltas jausmas, lydintis žmogučio atėjimą į pasaulį.. Tas žvilgsnis, kai mažylis pirmą kartą pasižiūri mamai į akis.. Kai mama pirmą kartą priglaudžia kūdikėlį prie savęs.. Kai nemiega visą naktį, nes stebuklo buvo laukta taip ilgai.. ir štai, jis čia, šalia..Toks šviežias, toks ir savas ir dar nepažįstamas vienu metu, toks mažiukas dideliame pasauly.. Toks švelnus, toks tyras, toks nuostabus, sausainiais kvepiantis stebuklas....
Kaip gera stebėti naują žmogutį kai jis miega.. Kaip virpteli jo lūpytės per miegą, kaip pajudina mažulytę rankytę.. Stebuklas nutinka kasskart jam atsimerkus, kasskart, sujudėjus, kasskart kai jis žinda, miega, žiūri ar net verkia.. Stebuklas nutiko ir jis dabar tęsis ilgai ilgai.. Būk pasveikinta, mažyle.
Būk pasveikinta, miela drauge, Tu šiandien pasauliui padovanojei žmogų. Ačiū Tau už tai.

----------------------------------------------------------------
Pamenu, kai laukiausi savo mažojo, o tai buvo dar visai neseniai, nežinojau kas gims- berniukas ar mergaitė... Visi draugai ir artimieji tvirtino kaip susitarę- gims berniukas. Tik aš viena vis turėjau kažkokią keistą nuojautą, jog tai gali būti mergaitė..
Tyliai, paslapčia, ruošdama naujagimio kraitelį, tiksiantį vienodai ir mergaitei, ir berniukui, nupirkau vieną, (tikrai tik vieną vienintelį) smėlinuką su rūžavais kanteliais ir besišypsančia rūžava sraige... Pačiai buvo juokinga, bet tai buvo mano maža paslaptis.. O kas, jei gims mergytė? O aš neturėsiu nieko gražaus, nėriniuoto, nieko mergaitiško jai aprengti... Tad nupirkau tą vieną drabužėlį ir, ruošiantis į ligoninę pasitikt mažylio, paslėpiau jį giliausioje lagamino kišenėje.. O kas jeigu? Nesvarbu, kad visi "žinojo" tiksliai- gims berniukas. :)
Vyrui prieš gimimo stebuklą griežtai pasakiau- kai pamatysi kas gimė, ir JEI gims visgi mergytė, skuodi iki lagamino, atsidarai tą ir tą kišenę ir.. ten giliai giliai, rasi mažą drabužėlį su rūžavais krašteliais ir besišypsančia sraige...

Sraigė taip ir užmigo toj slaptoj kišenėj, nesulaukusi šį kartą, kad ją kažkas skubės išimti... Turiu tą smėlinuką. Ir turiu du nuostabiausius berniukus. Man garbė būti jų mama.
Bet.. Sraigė tebėr.... :)

Labanakt visiems vaikams.

4 comments:

Delicious rašė...

Sraigė nesiskubino, nes norėjo būt pati mažiausia, pati mylimiausia ir turėt du brolius ąžuolus kiekvienoj parankėj :p vaikams labanakt, o Jums su vyru dar ne vakaras, taip sakant :))

Rasa rašė...

Bliaunu... Aciu uz emocijas... *

DiRianna rašė...

Indre... tu kaip visada... moki sujaudinti, sugraudinti... Ačiū

Unknown rašė...

Išvada viena - laukiam mergytės, kuriai tobulai tiks tas smėlinukas su sraige :)

Rašyti komentarą